Direct naar de inhoud.
Restaurant Bij Jaap Sfeerfoto 1 Restaurant Bij Jaap Sfeerfoto 2 Restaurant Bij Jaap Sfeerfoto 3 Restaurant Bij Jaap Sfeerfoto 4 Restaurant Bij Jaap Sfeerfoto 5

reclame

Lindanieuws zondag 16 augustus

 

12 x daverende hotspots per provincie: Drenthe

Van een koffietje met een bam tot aan luxe amuses met cocktails voorzien van suikerrandjes: wij zetten 12 hotspots in één van de 12 provincies op een rij.

Zondag, 16 augustus 2015, 17:49 uur

Vandaag checken we wat er te proeven is in Drenthe.

Alles behalve bruine bonen
De provincie van de hunebedden en natuurlijk Assen. De stad van Bartje’s Ik bid nie veur bruune boon’n. Om bruine bonen hoef je je geen zorgen te maken: genoeg stekken waar je fantastisch kunt tafelen.

1. Jaap (Assen): laagdrempelige luxe

Schermafbeelding 2015-08-16 om 16.15.25

Jaap in Assen: de naam doet je denken aan een knotsgezellig eetcafé waar je onbeperkt spare ribs kunt eten. Zie je de locatie, dan weet je al beter. Het restaurant zit aan een laan met grote herenhuizen die uitkomt op de Brink waar het prachtige Drents Museum staat. De wijn en de gerechten zijn bovendien ook om over naar huis te schrijven – zo uitgebreid en lekker.
Een hoofdgerecht heb je voor € 22.

image

Jaap Braaksma ‘Uitdaging om niveau Bib Gourmand vast te houden’
restaurant

Jaap Braaksma, chef en eigenaar van restaurant Bij Jaap in Assen is supertrots op zijn Bib Gourmand. Deze kreeg hij maandag 9 november 2015 van Michelin. ‘Een grote verrassing. Een nieuwe uitdaging om dit niveau vast te houden.’

Jaap Braaksma ‘Uitdaging om niveau Bib Gourmand vast te houden’
Vriend uit Groningen belde Braaksma op maandagochtend 9 november met het goede nieuws. ‘Echt een leuk begin van de dag. De inspecteur is bij ons geweest in augustus. Hij was erg enthousiast, maar dat was hij het jaar ervoor ook. Ik was er toen in augustus wel even mee bezig, maar vandaag zeker niet. Ik hoopte er ooit een te ontvangen, maar ik had dit niet gedacht.’

Verrassingsmenu Bij Jaap
Bij Jaap hanteerde alleen een verrassingsmenu. ‘95 Procent van de gasten koos hiervoor. Een klein deel wilde toch weten wat ze gaan eten, vandaar dat we ook een keuzemenu hebben opgetuigd. Voor 35 euro. Gewoon gecalculeerd, maar dus ook onder de norm van Michelin van 37 euro. ‘

Jaap Braaksma werkte voor hij zelfstandig ondernemer werd onder meer bij La Belle Epoque, Onder de Linden in Aduard, De Heeren van Harinxma op Landgoed Lauswolt en bij ‘t Gerecht in Groningen. Hij nam in 2011 De Moriaan in Assen over en gaf de zaak toen ook zijn eigen naam.

Laatste update: 9 nov 2015